Michelingids bevestigt opnieuw 2 sterren voor Europa-Park

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari jl. twee Michelin-sterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant Ammolite van themahotel Bell Rock behoort daarmee tot de 48 beste restaurants in Duitsland. Enkele maanden geleden kende restaurantgids Gault & Millau ook opnieuw 17 van 20 mogelijke […]

Lees meer

Stromma Nederland zet verder in op vergroening

Stromma Nederland zet haar koers op vergroening voort en voegt een tweede elektrische dubbeldecks sightseeing bus toe aan haar rijdende en varende Hop on-Hop off vloot. Ook verwelkomt zij in april haar 21e elektrische boot. Dit ligt in lijn met de continue verduurzaming die het toeristisch bedrijf al sinds haar oprichting voor ogen heeft. Essentieel hierin is om de belasting […]

Lees meer

Vrij Uit en Neckermann Reizen bundelen de krachten

Vrij Uit en Neckermann Reizen zijn beide al jaren de vertrouwde merknamen van Thomas Cook Nederland. Beide merken bundelen nu de  krachten en gaan verder als één sterk merk: Neckermann Reizen.  In de afgelopen maanden is de samenwerking tussen de merken al verder geïntensiveerd om het samengaan zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het volledige aanbod van Vrij Uit is […]

Lees meer

Tsunami van Franse bedrijven

Op dit moment is een zeer opvallende trend waarneembaar waarin Franse recreatieconcerns in ras tempo Nederland lijken te veroveren. Binnen een tijdsbestek van een jaar nemen drie Franse concerns een aantal toonaangevende bedrijven over in Nederland. Op dit moment staat de teller op in ieder geval 6 bedrijven voor het komende seizoen. De concerns Hutopia, Capfun en Siblu hebben Nederland […]

Lees meer

Datadriven

De term big data kan u niet ontgaan zijn de laatste jaren. Veel bedrijven trachten alles zo veel vast te leggen. Naast NAW gegevens van de gast ook zijn of haar surfgedrag, mogelijk de uitgaven die zij doen of waar ze zich in uw bedrijf begeven. Bijvoorbeeld hoe lang en vaak ze gebruik maken van het zwembad of sanitair. Laatst […]

Lees meer

Versterken branche imago

Landelijk worstelt de politiek al lang met de het verloederingsvraagstuk van vakantieparken in de recreatiebranche. We kunnen vaststellen dat de overheid hier heeft gefaald. Oogluikend werd en wordt in vele gemeenten permanente bewoning toegestaan. Geen toezicht op en handhaving van regels. Ook zijn er parken doorgeschoten naar verloedering en criminaliteit. Zeer slecht voor het imago van de branche. Kennisorganisatie Platform […]

Lees meer

Hof van Saksen creëert nieuwe Italiaanse culinaire beleving

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, heeft haar Italiaanse restaurant Gusto ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. Het nieuwe onderkomen naast de entree is voorzien van een eigentijds, sfeervol, kindvriendelijk en toegankelijk interieur van internationale allure. Gasten kunnen in de warme ambiance op en top dineren en genieten van het culinaire spektakel van de Italiaanse […]

Lees meer

Vrijetijdseconomie als Topsector in Overijssel

Gastvrij Overijssel overhandigt strategische agenda aan lijsttrekkers Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland de provincie Overijssel. De vrijetijdssector staat in de top drie als het gaat om groei van werkgelegenheid in de provincie. De verwachting is dat het aantal toeristen in de komende jaren zal blijven toenemen. Daarom overhandigde Gastvrij Overijssel een strategische agenda aan de lijsttrekkers van […]

Lees meer

Proefdag Eetbaar Landschap

Op 11 april a.s. organiseert De Groene Koepel een Proefdag Eetbaar Landschap bij Foodforest Ketelbroek. Fransjan de Waard en Wouter van Eck vullen deze dag in met hun kennis over en ervaring met voedselbossen: van visie en ontwerp tot het plukken van de vruchten. Fransjan de Waard is landbouwkundig ingenieur en pioneer op het gebied van permacultuur in Nederland. Wouter […]

Lees meer
1 105 106 107 108 109 280