European Mise en Place Cup 2016
15 januari jl. vond alweer de achtste editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Maar liefst 30 internationale hotelscholen uit 14 verschillende landen streden om deze prestigieuze prijs. Deze editie van de EMCup stond geheel in het teken van het thema ‘Surfing The Silver Wave’. Tio University of Applied Sciences (Nederland) ging er dit jaar met de winst vandoor. Zij werden op de voet gevolgd door Shannon College of Hotel Management (Ierland) en Glion Institute of Higher Education (Zwitserland).
Internationale competitie
Aan deze achtste editie van de EMCup deden maar liefst 30 van de beste hotelscholen uit 14 Europese landen mee. Iedere school werd vertegenwoordigd door een team van maximaal 5 studenten, begeleid door een decaan of coach. Deze studenten werden uitgedaagd om hun visie te laten zien over een belangrijk topic. Dit werd gekoppeld aan het thema ‘Surfing The Silver Wave’, over hoe de hospitality kan anticiperen op de vergrijzing van de wereldbevolking. De studenten schreven hierover in de aanloop van de competitiedagen een paper, maakten een introductiefilmpje en kregen de opdracht om zowel online als offline zoveel mogelijk ‘rumour around the brand’ te genereren. Tijdens de twee competitiedagen kregen zij de opdracht een case uit te werken en deze te presenteren aan de juryleden. De teams werden beoordeeld door een professionele jury van ruim 40 personen, bestaande uit vertegenwoordigers uit de internationale hospitality branche. De competitiedagen vonden plaats bij Hotel Management School Maastricht en MECC Maastricht. Naast het competitief programma, dat werd gemodereerd door trainingsbureau Q-staff, werden de deelnemers geïnspireerd door trendwatcher Herman Konings, Conrad Lashley (Stenden University of Applied Sciences) en Bram Klaeijsen (President, Cargill Asia Pacific). Ook kregen de studenten inzicht in hun persoonlijke gedragsstijl dankzij de cartografische tool van MapsTell. De EMCup is een initiatief van HotelloTOP, de netwerkorganisatie voor studenten en alumni van hoge hotelscholen, en co-creator Mise en Place.